RADIOPROGRAM

MÖRKRETS ÄRTA (2011)

Klimatentreprenören Kurt har fått en idé. Svenskarna ger ifrån sig mängder av metangas när de äter ärtsoppa. Kurt handlar med utsläppsrätter i tredje världen. Nu beger han sig till mörkaste Kongo med FN i ryggen för att lösa Sveriges utsläppsproblem. Baserad på verkligheten…

Mörkrets ärta är Åsa Asptjärns och Gertrud Larssons senaste produktion. Premiär i Radioteatern, Sveriges Radio, P1, lördagen den 12 feb kl 13.3o, 2011.

 

 


 KÄRNKRAFTSPARENTESEN (2010)

Åsa&Gertrud:s egen infomercial om svensk kärnkraft och kärnavfallshantering.

 

 

TURKUDDEN (2008)

Turkudden, är en socialrealistisk skildring av Linda, en helt vanlig nationalistisk småbarnsmamma i södra Sverige. Linda tycker att de patriotiska prylar som säljs på nätet är alldeles för grabbiga och har därför startat sin egen shop: valkyriabutiken.se. Här marknadsför hon ”turkudden”, en kudde med en broderad gul svastika mot blå botten. Men Linda blir snart anklagad för hets mot folkgrupp och dessutom misstänker JK Göran Lambertz att Linda har begått ett tryckfrihetsbrott. Nu är frågan, har Linda brutit mot Sveriges grundlag eller inte?

En nästan dokumentär radiopjäs av och med Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson.

PORJUSSYNDROMET (1999)

Enligt National Encyklopedin är ”porjussyndromet” en benämning på det starka band som kan uppstå mellan kassörska och snattare. Begreppet föddes efter de dramatiska händelser som utspelades i Porjus sommaren 1978; ett gisslandrama på ICA som fick allvarliga konsekvenser för det svenska landslaget i Fotbolls-VM i Argentina. Ett program av och med Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s